همان گونه که می دانید چاقی یکی از مهم ترین مسائلی است که ذهن خیلی از افراد را به خود درگیر می کند و این افراد برای کاهش وزن خود دست به هر کاری می زنند. گاها دیده ایم که اتفاق های جبران ناپذیری در پی کاهش وزن برای افراد مختلف افتاده است اما تا به حال به ریشه و علت این چاقی فکر کرده اید؟ ما امروز با بررسی بیماری هایی که چاقی برای ما ایجاد می کنند به ریشه ی این مشکل می پردازیم پس با فروشگاه ورزشی کراسفیت ۲۴ همراه باشید. چاقی ممکن است بر اثر بیماری های زیر باشد.
- کم کاری تیروئید
- بروز مشکل در خواب
- افسردگی
- ورم مفصل
- یائسگی
- سندروم کوشینگ
- و غیره
در بخش های بعد به توضیحاتی درباره این بیماری ها و چاقی پس از آن می پردازیم.
کم کاری تیروئید فرد را چاق می کند
قطعا همه می دانند که کم کاری تیروئید موجب چاقی می شود . کم کاری در تیروئید موجب می شود که اختلال در سوزاندن مواد ایجاد شود و بدن نتواند مواد را به درستی بسوزاند . از آن جایی که کم کاری و یا حتی پر کاری تیروئید از جمله مسائل تخصصی و مهم است باید در چنین مواقعی حتما به یک پزشک متخصص مراجعه کنید زیرا در صورت درمان نشدن عوارضی هم چون خستگی، صورت متورم، افسردگی احساس سرما، یبوست و ضربان قلب تند خود را نشان می دهند.
نقش خواب و افسردگی در چاقی چیست
آیا تا به حال شنیده بودید که بی خوابی موجب چاقی می شود؟ بله درست خواندید اختلال در خواب موجب تحریک گرسنگی می شود و فرد پر خوری می گیرد و در نتیجه چاق می شود. سندروم پای بی قرار و اینسومینا نیز از دیگر علل های چاقی در فرد است. لازم به ذکر است که افسردگی نیز یکی از بیماری هایی است که چاقی برای ما ایجاد می کنند . خیلی از افراد زمانی که خیلی ناراحت و یا عصبی هستند غذا می خورند و در نتیجه چاق می شوند. از آن جایی که افراد افسرده تحرک زیادی ندارند و بیش تر در یک گوشه می نشینند چاق می شوند. مصرف دارو های ضد افسردگی موجب چاقی می شوند.
ورم مفاصل نیز موجب چاقی می شود
باید خدمتتان عرض کنیم که مصرف دارو های مسکن به خاطر که به خاطر عصب تجویز می شوند موجب اضافه وزن هم می شوند. بیماری های هم چون وان مفصل ، سیاتیک و فیبرومیالژی از جمله بیماری هایی هستند که فرد با مصرف دارو های درمان چاق می شود. دارو های دیابت نیز به مرور زمان موجب چاقی فرد می شوند.
چیزی راجع به سندروم کوشینگ می دانید ؟
سندروم کوشینگ یا همان نشانگان کوشینگ به خاطر فعالیت خیلی زیاد غده آدرنال به وجود می آید. شایان ذکر است که افزایش کورتیزول باعث افزایش تولید هورمون می شود و در نتیجه وزن فرد از حد نرمال بالا تر می رود. از مشخصات افرادی که این بیماری را دارند می توان به شکم و گردن چاق اشاره کرد و این در صورتی است که بقیه بدن فرد لاغر است. از دیگر نشانه ها و علائم این بیماری می توان به رشد موی صورت ، صدای کوفت ، کاهش میل جنسی و هم چنین یائسگی اشاره کرد آیا می دانستید که یائسگی نیز از جمله بیماری های است که چاقی را برای ما ایجاد می کند؟ یائسگی از جمله اتفاق هایی است که برای اما زنان در یک سنی اتفاق می افتد. چاقی ، اختلال در خواب، گر گرفتگی و تعرق زیاد از جمله عوارض یائسگی در خانم ها است.
مقاومت نسبت به انسولین
زمانی که سلول های ماهیچه ای ، چربی و یا کبد پاسخ درستی به انسولین نمی دهد و بدن دیگر نمی تواند از گلوکز برای تامین انرژی استفاده کند آن وقت است که پانکراس بیش تر از حد نرمال انسولین تولید می کند و قند خون فرد بالا تر می شود و در نتیجه به کلسترول بالا ، چاقی و دیابت نوع دو مبتلا می شود.
تخمدان پلی کیستیک
لازم است بدانید که کیست تخمدان در آقایان هورمون های بیش از حد تولید می کند و در زنان نیز بر روی هورمون جنسی نیز تاثیر می گذارد. از عوارض این بیماری تنها نمی توان به جایی اشاره کرد بلکه رشد مو در صورت و بدن ، ریزش مو و طاسی در مردان، سردرد ، خون ریزی شدید و پریود نامنظم نیز از دیگر علائم و نشانه های این بیماری است.
سندروم پرادر ویلی
باید خدمتتان عرض کنیم که این بیماری مشکل ژنتیکی است و بر روی جسم و هم چنین ذهن فرد تاثیر می گذارد. افراد مبتلا به این بیماری دائم احساس گرسنگی می کنند و هر چه غذا می خورند سیر نمی شوند. چاقی تنها یکی از عوارض این بیماری است؛ توان عضلانی ضعیف، عدم رشد در اندام تناسلی، رشد فیزیکی ضعیف، یک سری تغییرات در صورت فرد، اختلال در خواب و مشکلات گفتاری و رفتاری از دیگر عوارض این بیماری است و فرد باید تحت نظر پزشک باشد تا بتواند بیماری خود را کنترل کند و از میزان عوارض آن کم تر کند.
سخن آخر در رابطه با بیماری هایی که برای ما چاقی ایجاد می کنند
ترک سیگار یکی دیگر از عواملی است که موجب چاقی فرد می شود زیرا فرد قصد دارد به گونه ای نبود سیگار و کمبود نیکوتین را جبران کند و با خوردن برخی خوراکی های چاق کننده فرد چاق می شود. بارداری نیز از دیگر دلایل چاقی در زنان است. قطعا می دانید که فرد در دوران بارداری افزایش وزن پیدا می کند و خیلی از آن ها نیز بعد از زایمان هم چنان چاق می مانند و دیگر نمی توانند وزن خود را پایین بیاورند . ما تا جایی که زمان در اختیار داشتیم به بیماری هایی که چاقی را برای ما ایجاد می کنند اشاره کردیم خیلی از بیماری های دیگری هستند که در این مقاله نیستند چنان چه بدون هیچ علت خاصی به طور ناگهانی چاق شدید حتما با یک پزشک مشورت کنید و یک چکاپ بدهید تا خدای نکرده دچار مشکل نشوید.